Tallers de lactància

Des dels començaments de l’evolució de l’ésser humà la dona ha estat integrada dins de cercles de dones, l’home tenia la funció bàsica de buscar l’aliment per a la seua femella i cadells i la dona tota la resta, entre altres la criança dels seus fills. El suport que obtenien aqueixes dones s’obtenia gràcies a viure en tribu, en comunitat, entre unes dones i unes altres es cuidaven, ajudaven en els temes relatius a embaràs, part, lactància, criança en general.

Hui en dia, gràcies al progrés i a l’avanç tan ràpid de la indústria, la societat s’ha vist transformada en general. Si ens referim en concret al suport a la mare, ens veiem despenjades de tot el que és natural i tradicional.

Gràcies a mares apoderades com les que tenim dins de l’Associació, i sobretot fent especial esment a les fundadores, a la Comunitat Valenciana comptem amb grups de mares, tallers de lactància de suport a les mares que l’única cosa que busquen en principi és consol, trobar-se emparades i transmetre el seu sentir.

Amb els tallers de lactància naix una nova manera de gaudir de la Maternitat amb vertader suport mare a mare.

És una màgia que ens embolica quan compartim aqueixes vesprades o matins amb mares que escolten, donen suport i comprenen a qualsevol mare que ve amb dubtes, emocions oposades… és a dir, tot un seguit de sentiments vulnerables, els quals, en la societat, sembla que estan mal vistos.

La foto adjunta representa la màgia del taller, amb uns pares de Granada i que de tant en tant es deixen caure pel taller agraïts del suport rebut

El taller és la unió de comares o un altre tipus de professional, mares, bebés i pares que formen una gran família i amb els seus testimoniatges, ajudes, suports, comprensió fan que aquest taller siga màgic, ja que naix també l’apoderament de cada mare que veu com allò que sembla ser complicat, es converteix en una cosa conscient i natural, i que, deixant-te portar per l’Amor que se sent pel bebé i el suport rebut, tot es torna senzill, sense obstacles.

Un lloc on no sols reps, sinó que tot això que reps i el poder que et crea aquest estat de maternitat fa que dones a totes aqueixes mares el que necessiten.

És un espai on podem veure com van creixent els nostres fills i filles en companyia d’altres, criats des de la mateixa perspectiva, creant aqueixa complicitat més enllà de l’amistat amb una altra mare.

Tot això en conjunt és la MÀGIA DEL TALLER; una cadena de rebre, aprendre, i donar que no es para i segueix amb la generació de cada nova mare.

Ací et deixem una mica de la màgia dels nostres tallers.

Les memòries d’alguns dels tallers Amamanta del 2022:

Les memòries d’alguns dels tallers del 2019:


MEMORIA DE BENAGUASIL 2019

MEMORIA DE BENIMAMET 2019

MEMORIA DE CARCAIXENT 2019

MEMORIA DE FOIOS 2019

MEMORIA DE LA CAÑADA 2019

MEMORIA DE LA POBLA DE VALLBONA 2019

MEMORIA DE MISLATA 2019

MEMORIA DE MUSEROS 2019

MEMORIA DE NOU MOLES 2019

MEMORIA DE QUART 2019

MEMORIA DE PAIPORTA 2019

MEMORIA DE VILAMARXANT 2019

Les memòries d’alguns dels tallers del 2018.

MEMORIA DE QUART DE POBLET 2018

MEMORIA DE PAIPORTA 2018

MEMORIA DE MISLATA 2018

MEMORIA DE NOU MOLES 2018

MEMORIA DE VILAMARXANT 2018

MEMORIA DE MASSAMAGRELL 2018

MEMORIA DE LA CAÑADA 2018