Voluntariat hospitalari

El naixement del bebé desencadena el moment de major dubte o dificultat per a la mare, per la qual cosa el suport primerenc a la unitat mare-fill pot ser un factor determinant perquè no es produïsca l’abandó de la lactància materna recentment iniciada.

Aquesta va ser una necessitat que ràpidament detectàrem des dels nostres tallers de lactància. Calia trobar una baula dins de la cadena de suports que oferira acompanyament a la mare des que tinguera al seu bebé en braços fins que tornaren a casa junts i poguera acudir a un taller de lactància.

Això va portar al naixement del Voluntariat Hospitalari, una activitat innovadora i sense precedents a Espanya, que va començar en 2007 a partir de la signatura d’un Conveni de col·laboració entre Amamanta grup de suport a la lactància materna i l’Agència Valenciana de la Salut. El Conveni permetia realitzar aquest voluntariat de mares als hospitals de la província de València i representa el marc legal que permet a l’associació treballar de manera coordinada amb el personal sanitari de la maternitat dels hospitals.

El Voluntariat Hospitalari consisteix en el suport a les dones des del moment del part fins a l’alta hospitalària. Aquest suport consisteix a proporcionar coneixements sobre lactància materna i oferir l’escolta emocional a les mares, a fi de reforçar la confiança en les seues pròpies habilitats i reduir la seua preocupació pel fracàs. No es donen consells, s’informa perquè la mare puga prendre una decisió adequadament informada. En finalitzar la visita la voluntària orienta a la mare al taller de lactància més pròxim al seu domicili i li facilita un telèfon de contacte, perquè puga continuar el recolzament quan abandona l’hospital.

Les voluntàries són mares amb experiència en lactància materna pròpia i adquirida en tallers de lactància, que s’han format com a Assessores en Lactància Materna i que acudeixen a l’hospital degudament uniformades i identificades. Ofereixen el seu acompanyament de manera generosa i desinteressada.

Consulta hospitals amb voluntariat d’Amamanta i el seu horari punxant l’enllaç.

Vols ser voluntària?

Ser voluntària d’hospital és una labor altruista i solidària molt gratificant. Per a ser voluntària s’han de complir uns requisits:

-Tindre formació havent realitzat un curs d’Assessora de Lactància Materna amb les directrius de l’OMS i Unicef, com el que cada any organitza Amamanta.

-Ser sòcia d’Amamanta. És imprescindible per a estar coberta per l’assegurança de responsabilitat civil i segur de voluntariat.

-Realitzar pràctiques acompanyant a una voluntària a l’hospital.

Si t’interessa ser voluntària contacta amb Raquel: secretaria@amamanta.es