Documental Mares de Llet

Mares de llet és el títol de la primera producció audiovisual realitzada per AMAMANTA. El nostre grup de suport a la lactància materna, que centra el seu treball en la formació i divulgació de la lactància materna, així com en el suport a mares i fills lactants, va voler amb aquesta rendir un merescut homenatge a totes aquelles dones que, amb la seua generositat, van ser i han sigut mares de llet.

Les mares de llet, dida, nodrisses, ama de llet o simplement ama, han sigut dones anònimes, existents des de la prehistòria fins a l’actualitat la valuosíssima aportació de les quals ha contribuït a salvar milions de vides de bebés de diferent procedència. Però no sols en aquells temps en què la llet materna era una qüestió de supervivència, sinó també hui en dia, no oblidem que els bancs de llet hospitalaris són un important recurs en neonatologia actual. Per això, no podem deixar passar que la generositat d’aquestes dones va salvar i salva vides.

Mares de llet, homenatja mares de l’època de les nostres pròpies mares i àvies, i també mares de l’actualitat. En aquest es donen cita el passat i el present, entrellaçats per una acció que naix de l’altruisme i que ha creat vincles passats, que perduren en l’actualitat, i també vincles per al futur. 

El documental recull quatre històries de persones que han viscut en primera persona l’experiència de ser mare de llet o fill o filla de llet. Són històries plenes d’amor i generositat, d’altruisme i solidaritat, històries que han creat llaços invisibles d’unió a través de la lactància.

La idea de buscar i entrevistar aquestes dones, i contar les seues històries en un documental, parteix de Carmen Raimundo i Núria Cardona, membres de l’associació AMAMANTA, amb la col·laboració de Paco Barreda, responsable de les tasques de realització i producció. Junts han fet una recopilació de totes aquestes històries, sobretot les més antigues, perquè no es perden amb el pas dels anys i poder tornar a recordar-les en qualsevol moment.

Aquestes històries no han de quedar solament com a memòria del passat. S’han de donar a conéixer i unir a les del present, per a fer veure que la lactància no és només una manera d’alimentar els nostres bebés, o un costum que no pertany al segle XXI, sinó que es tracta d’una cadena de solidaritat entre dones, que es manté al llarg dels anys i s’adapta a cada moment de la història.

Aquest documental que Amamanta ha realitzat amb enorme cura i afecte, s’ofereix per a ser projectat per altres grups de suport a la lactància, o grups d’interés. Si n’estàs interessat, contacta a través de l’e-mail: secretaria@amamanta.es

Pots veure el teaser en https://youtu.be/p6YGiCnt0mg