Projecte educatiu

El Projecte Educatiu d’Amamanta naix l’any 2003 i va ser presentat en el Congrés Nacional de Lactància Materna organitzat per la IHAN a Bilbao en 2005, amb la idea d’acostar la lactància materna als espais educatius. Es desenvolupa en dos àmbits d’actuació.

La primera etapa: educativa. Acostant la lactància materna a l’alumnat d’infantil, primària i secundària. En aquesta fase el projecte pren el nom de “La lactància al col·le”

Proposem donar a conéixer la lactància materna com a base de la nutrició natural humana, ja que els coneixements apresos en els col·legis són de gran importància en l’educació dels que seran pares i mares en el futur. Aquest projecte compta amb exposicions fotogràfiques, xarrades/tallers a l’aula i material de suport.

La segona etapa: formativa. Enfocant el projecte cap a la formació contínua.

Dirigit a l’alumnat de Cicles Formatius de Grau Superior tant de les branques professionals Sanitàries com a les de Serveis Socioculturals i a la Comunitat. On es preparen per a desenvolupar una activitat professional molt lligada a la maternitat i la lactància materna. Aquest projecte compta amb xarrades específiques per al cicle corresponent, on se’ls brinda a les persones assistents els coneixements bàsics sobre anatomia i biologia. Treballant de manera transversal els aspectes fonamentals per a adquirir les habilitats necessàries per a aplicar en el desenvolupament de la seua professió, sent referents en lactància materna.

Donar les gràcies a Amamanta per la seua dedicació en la divulgació sobre els beneficis de la lactància materna.
Gràcies a elles, i especialment A.V., que va vindre desinteressadament a la nostra classe, 1r del CFGS d’Educació Infantil, a donar una xarrada sobre la lactància materna.
Ens va informar tot el treball que fa l’associació, així com aprofundir en la lactància materna, i com es conjuga aquesta pràctica en el dia a dia, i com es tradueix aquesta realitat en les en els centres d’Educació Infantil, i al cap i a l’últim, com serà la seua realitat en la futura labor professional del nostre alumnat.
Les nostres alumnes van aprendre molt de sobre el tema, quedant sensibilitzades i entenent totes les circumstàncies que emboliquen a la lactància materna.
Moltes gràcies per la labor que feu.
JC equip docent de l’IES Berenguer Dalmau (Catarroja)

Aquest projecte el venim desenvolupant en aquells centres educatius que ens el sol·liciten, amb visites puntuals coordinades amb l’equip docent que contacta amb nosaltres. L’experiència és molt gratificant tant per a l’alumnat com per a nosaltres, som conscients que aquesta experiència a l’aula cala de manera positiva en ells.

Si vols descarregar-te el projecte punxa ací. Pots contactar amb nosaltres per a posar-ho en pràctica en el correu electrònic: secretaria@amamanta.es

Pots veure totes les notícies que hem publicat aquests anys relacionades amb el projecte educatiu, PREMENT ACÍ