LACTÀNCIA I MEDICAMENTS

Són molt pocs els medicaments veritablement contraindicats amb la lactància materna. No obstant això, en moltes ocasions, els prospectes que els acompanyen indiquen la seua incompatibilitat amb la lactància i l’embaràs sense verificar la certesa d’aquesta observació perquè sistemàticament les farmacèutiques es curen en salut contraindicant-los amb la lactància.

Alguns professionals desinformats, no revisen la seua compatibilitat acudint a fonts segures i s’acullen al que indica el prospecte recomanant erròniament el deslletament prematur o la interrupció de la lactància per a prescriure el medicament.

L’associació APILAM, Associació per a la Promoció i Investigació científica i cultural de la Lactància Materna, porta anys estudiant i analitzant amb criteris científics la compatibilitat dels medicaments amb la lactància materna i mantenint actualitzada una pàgina web referent per a professionals i usuaris en la qual s’indica el grau de compatibilitat del medicament, la quantitat en la qual podria presentar un problema, el temps que roman en sang, i en cas d’incompatibilitat, ofereix medicaments alternatius segurs per a la lactància. A més dels medicaments inclou informació sobre plantes, malalties, proves mèdiques i altres productes. Té un ús molt senzill i còmode, permet realitzar la cerca a partir del principi actiu o pel seu nom comercial.

Per això, davant qualsevol dubte sobre compatibilitat d’un medicament o una prova mèdica, et recomanem consultes la pàgina i ho faces saber al professional que t’acompanya.

http://www.e-lactancia

La pàgina et permet traslladar consultes que no queden clares a través del seu correu electrònic: elactancia.org@gmail.com