Espais amics de la lactància materna als centres de treball

Com fer la vida més fàcil d’una dona que té un nounat i vol alletar, però al mateix temps ha de tornar a treballar?

La volta al treball no és fàcil, especialment si hem de reincorporar-nos abans dels 6 mesos, quan l’alimentació dels nostres bebés depén totalment del nostre cos, de la nostra llet.

Encara així moltes vegades no es pot retardar, i en aqueixos casos és important que les empreses col·laboren fent costat a les mares treballadores, i oferint espais especialment dissenyats perquè una dona puga alimentar al seu bebé, o extraure’s llet per a més tard poder donar-li-la al seu fill o filla.

No, no pot ser el bany o qualsevol raconet en l’oficina en la qual ella puga estar tota sola. Ha de ser una sala condicionada com un espai segur, higiènic, còmode i adequat.

Beatriz Mosquera, sòcia d’Amamanta i alumna del curs d’assessores, porta condicionant aquest espai en el seu treball des que es va reincorporar a principis de 2022.

Seguint les recomanacions d’AQUESTA GUIA ha aconseguit un espai acollidor, en el qual ella i les seues companyes es puguen sentir a gust. A més d’intimitat i els mitjans necessaris, en aquest espai han col·locat un tauló en el qual compartir informació, recursos i també el van personalitzant amb fotos dels seus bebés.

Estar separades dels nostres bebés i extraure’ns llet per a satisfer les seues necessitats, és un gran esforç que fem les mares treballadores, és molt important trobar espais en els nostres llocs de treball que complisquen tots els requisits per a fer aquesta transició més fàcil i amable per a les mares.

“La veritat és que ahir quan vaig anar a extraure’m llet, vaig somriure en veure el tauló, ha millorat molt, i diria que va ser l’únic moment de relax en el meu dia”