Setmana Mundial de la Lactància Materna a Espanya

Com ja us informem el mes d’agost, quan se celebrava a nivell internacional la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2021, l’Aliança Mundial per a l’Acció sobre Lactància Materna (*WABA, per la seua sigles en anglés) va seleccionar el tema: “Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida“ per a la celebració d’enguany, (pots llegir la publicació punxant l’enllaç).

A nivell europeu, la SMLM no se celebra a l’agost, sinó que es posposa a octubre, a la setmana 41 de l’any. Dedicant-se el primer diumenge d’octubre al Dia de la Lactància.

Considerem el lema d’enguany molt encertat i totalment integrat en les nostres activitats, perquè la lactància requereix ser protegida per tots.

Amamanta rep enguany la Setmana de la Lactància amb enorme il·lusió i treball, perquè just en aquest moment estem immerses en la volta a la presencialitat dels tallers de lactància (aprofitant la millora de la situació sanitària). Per això al llarg d’aquest mes veurem la volta de molts dels nostres tallers, sense deixar d’oferir a les mares els tallers virtuals.

Aquest mes coincideix amb l’organització de l’XI Curs d’Assessores de Lactància, gràcies al qual 46 dones es convertiran en noves assessores que donaran suport a la lactància des de tallers i el pròxim voluntariat hospitalari.

Ahir vam presentar el Calendari d’Amamanta de 2022, que sota el títol “Per a Lactàncies, colors”, ens transmet a través de belles imatges, que no totes la lactàncies són iguals. Aquest mes començarem la distribució del calendari als Centres de salut i Hospitals de la Comunitat Valenciana, a les seues sòcies, i a tot el que desitge tindre’l.

A més dins de les activitats que es programaran aquests dies us proposem:

Diumenge 3 d’octubre: Tetada Virtual. Per a omplir les xarxes socials d’imatges de lactància.

Dilluns 4 i Dijous 7: Reobertura dels Tallers de lactància presencials a Vilamarxant i La Canyada.

Dilluns 4 i Dimecres 6. Activitats per a celebrar la SMLM del Taller de Barri del Crist: taller de lactància de portes obertes i xarrada sobre Alimentació Complementària.