Setmana Mundial de la Lactància Materna 2021

Enguany, per a la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2021, l’Aliança Mundial per a l’Acció sobre Lactància Materna (WABA, per la seua sigla en anglés) ha seleccionat el tema: “Protegir la lactància materna: una responsabilitat compartida“. El tema està alineat amb l’àrea temàtica 2 de la campanya de la Setmana Mundial de la Lactància Materna-Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030, que destaca els vincles entre la lactància materna i la supervivència, la salut i el benestar de les dones, els xiquets i les nacions.

Els objectius d’enguany són:

*Informar les persones sobre la importància de protegir la lactància materna.
*Ancorar el suport a la lactància materna com una responsabilitat vital de salut pública.
*Interactuar amb individus i organitzacions per a un major impacte.
*Impulsar l’acció en la protecció de la lactància materna per a millorar la salut pública.


L’embaràs i la lactància són un moment especialment vulnerable per a les dones treballadores i les seues famílies. Les dones embarassades i lactants requereixen protecció especial per a previndre danys a la seua salut o a la dels seus bebés, i necessiten temps suficient per a donar a llum, recuperar-se i alletar als seus fills. Al mateix temps, també necessiten protecció per a garantir que els seus llocs de treball no es veuen amenaçats per l’embaràs o la llicència de maternitat.

La protecció de la maternitat és clau per a permetre la lactància materna i empoderar als pares per a una implementació reeixida de les pràctiques recomanades de lactància materna. L’OPS/OMS recomana que els països implementen i apliquen el Codi Internacional de Comercialització de Succedanis de la Llet Materna a tots els nivells. És vital garantir que les mares lactants no siguen blanc de la indústria, el màrqueting o els professionals de la salut pública que volen posar en perill la seua lactància materna mitjançant la promoció de l’alimentació amb fórmula.

Des d’Amamanta protegim la lactància materna a través dels nostres Tallers Virtuals de lactància durant tot l’any, acompanyant a les mares en la seua lactància, empoderant-les en salut, i secundant-les perquè aconseguisquen la lactància desitjada.