Xarrada: ‘Tècniques de massatge manual aplicades a la lactància materna’

Durant la lactància materna trobem moments en què manejar l’extracció manual dels pits pot ajudar-nos molt. Una ingurgitació d’aquests, una mastitis, o la necessitat d’extraure llet per al seu emmagatzematge, requereixen d’una tècnica que quan sabem utilitzar facilita la lactància. També és molt interessant conéixer-la des de l’embaràs per a aquelles dones que vulguen realitzar una extracció prenatal del calostre.

L’extracció requereix d’un treball previ de massatge i preparació fonamental, recorda a més que l’extracció manual és molt més efectiva i menys dolorosa que la utilització de màquines extractores.

Donada la importància i la necessitat d’adquirir coneixement sobre aquest tema, t’oferim aquesta xarrada teòrico-pràctica el dissabte 25 de març a les 10.30h en el Centre Social de la Torre, darrere del centre de salut, C/ Benidoleig, primer pis. Comptarem per a això amb Susi Obiol, comare, professora associada de la Facultat d’Infermeria i Podologia de la UV i de la Unitat Docent de Matrones, a més és presidenta de l’Associació de Comares de la Comunitat Valenciana, i actualment atén parts a l’Hospital Peset Aleixandre de València.

La xarrada és oberta i gratuïta, de gran interés per a assessores de lactància, mares i embarassades.