XII edició del Curs d’Assessores en Lactància Materna

Amamanta llança la seua XII edició del curs d’Assessores de Lactància Materna en col·laboració amb l’EVES (Escola Valenciana d’Estudis per a la Salut).

Objectiu del curs: Formar Assessores en lactància materna que nodrisquen el voluntariat d’Amamanta des dels hospitals i els tallers de lactància.

Descripció: Aquesta edició del Curs d’Assessores consta de 3 parts obligatòries:

  • 7 sessions teòriques en línia des de l’Aula Virtual de l’EVES, d’assistència obligatòria, amb possibilitat de preguntes i respostes en directe. Del 30 de setembre a l’11 de novembre. Els divendres a la vesprada de 17 a 20h.
  • 2 sessions pràctiques: 1 en Hospital (Manises/Clínic) i 1 en Taller (Presencial o Virtual d’Amamanta). A realitzar-se abans del 30 de novembre.
  • Presentació d’un treball final d’acompanyament real a una mare en la seua lactància, tutoritzat per una de les nostres assessores. Termini de lliurament de l’esborrany 18 novembre, i del treball final el 9 de desembre.

Per a obtindre el certificat/acreditació del curs, és necessària l’assistència completa al 85% de les sessions teòriques, la realització de les pràctiques, i el lliurament del treball considerat com a “apte” per part de la tutora. El lliurament de certificats/acreditacions la gestiona directament per email l’EVES. Amamanta entregarà un diploma d’aprofitament a les alumnes, en l’Assemblea General de sòcies que se celebrarà a l’inici de l’any. En aqueix acte es resoldrà i premiarà el millor treball d’acompanyament d’aquesta edició del curs.

Contingut teòric del curs: Les sessions teòriques abasten tots els temes relacionats amb la fisiologia de la lactància, els aspectes emocionals, tècniques d’escolta i acompanyament, suport des de: la IHAN, grups de suport i tallers.

Les classes són impartides per pediatres, infermeres pediàtriques i matrones, de reconeguda trajectòria professional en el suport i la promoció de la lactància materna, com són: Jose Mª Paricio, Pilar Saenz, María Gormaz, Paula Lalaguna, Juan José Lasarte, Maite Hernández, Javier Soriano, Cintia Borja, Purificació Rodas, Lola Soler, Carmen Mª Pons, Eva Zornoza, Amparo Fraile, Nuria Bixquert, Josep Ferris i MªJosé Lerma (psicòloga). Per a veure el contingut del curs punxa ací.

Acreditació: El curs està acreditat per l’EVES per als i les professionals sanitàries, i certificat per a les no sanitàries. Per a aconseguir aquesta acreditació/certificació és necessari superar cadascuna de les tres parts de què consta el curs.

Inscripció: El curs disposa de 40 places, és gratuït i és requisit indispensable ser sòcia d’Amamanta. Per a accedir, és necessari realitzar la pre-inscripció a través del formulari habilitat per a això, el termini és del 14 al 19 de setembre (tots dos inclusivament). Les alumnes admeses rebran un mail informatiu i accés a l’Aula Virtual de l’EVES.

La inscripció al curs implica l’acceptació de les normes d’aquest. Per a qualsevol dubte, escriu per mail a secretaria@amamanta.es

Tancat el període de pre-inscripció al Curs 2022, en breu les organitzadores es posaran en contacte amb les persones pre-inscrites per a comunicar el resultat de l’admissió.