Torna el Voluntariat Hospitalari

Després de dos anys sense poder realitzar voluntariat en hospitals per la pandèmia de COVID, Amamanta torna per fi a poder realitzar acompanyament a les mares en planta de maternitat dels hospitals.

El voluntariat torna amb molta il·lusió i ganes, amb noves voluntàries formades en l’XI Curs d’Assessores d’Amamanta de 2021 a més de les ja veteranes, que comptaven els dies perquè la situació sanitària i els protocols hospitalaris permeteren la tornada als hospitals.

L’Hospital Clínic de València ha sigut el primer a obrir les seues portes organitzant a més un acte institucional de benvinguda del voluntariat de lactància, en el qual es va comptar amb personal de maternitat, del comité de lactància, voluntàries, i la presidenta de la IHAN-Unicef Salomé Laredo i la d’Amamanta Esther Coronado. Un bonic retrobament que mostra novament el treball en equip entre les voluntàries i les professionals sanitàries, per a acompanyar a les mares en el seu desig d’alletar.

El dilluns 2 de maig donarà principi el voluntariat hospitalari d’Amamanta a l’Hospital Clínic i Hospital de Manises. Els horaris estaran sempre actualitzats al nostre web. Les mares que donen a llum en aqueixos hospitals, poden sol·licitar ser visitades per les voluntàries a la seua habitació, a l’equip d’infermeres de la planta, si així ho desitgen.

Aquest voluntariat permet a la mare tindre un acompanyament primerenc, tan prompte té al seu bebé en braços, rebent informació i escolta, que es complementa amb els tallers de lactància (presencials i virtuals) amb els quals podrà comptar quan li donen l’alta i torne a casa.