Tancament del Curs Assessores. Premi millor treball.

Dissabte passat va tindre lloc la clausura de la XI edició del Curs d’Assessores de Lactància Materna 2021 organitzat per Amamanta en col·laboració amb l’EVES (Escola Valenciana d’Estudis per a la Salut).

Ha sigut un curs molt especial perquè per primera vegada es va oferir en format en línia, això va tindre un gran acolliment i va permetre formar a dones de fora de València. En total es van inscriure 46 alumnes i van completar el curs 39. Dones de diferent procedència i perfil professional que han fet un il·lusionant camí per a formar-se a nivell teòric i pràctic, i convertir-se en assessores, moltes d’elles amb la intenció de retornar el suport que elles van rebre en les seues maternitats.

De les 39 alumnes, 22 d’elles ja estan acompanyant lactàncies des dels tallers presencials i virtuals d’Amamanta, algunes estan fent gestions per a obrir nous tallers i altres estan apuntades per a quan es reprenga el voluntariat en hospitals. És així com Amamanta pot fer créixer aquesta Xarxa de xarxes de suport a la lactància Gràcies!

Una part important del curs és presentar un treball escrit d’acompanyament real a una lactància. Aquest curs ha comptat amb treballs molt ben realitzats i presentats, la qual cosa ha posat el llistó molt alt a l’hora de premiar el millor d’ells. Finalment, l’equip de tutores que acompanyen a les nostres alumnes en aquest procés, va decidir que el millor treball d’acompanyament emocional cap a la mare d’un primer fill fora per a Claus Muñoz.

En paraules de la seua tutora Pilar Escriche: “Ha sigut el millor valorat perquè en aquest acompanyament s’aprecia el creixement de la dona i de l’assessora, interioritzant els conceptes adquirits en aquest curs.
En aquest treball és present l’escolta activa que ha sigut un punt d’inflexió en la manera d’acompanyar de Claus, també és present l’empatia, l’afecte, el coneixement i no els consells i els “deuries”. Ha utilitzat paraules amables i de reforç, posant en valor l’instint de la mare”

Claus és una dona molt potent alhora que dolça i sensible, que porta connectant-se als tallers virtuals des que va nàixer la seua xicoteta Ona. Es va associar a Amamanta en 2020, ha participat en totes les campanyes de visibilització de la lactància, s’ha format i finalment va fer el curs per a consolidar tots els coneixements adquirits en aquest temps de tallers. Tenia clar que el seu interés era posar-se al capdavant d’un taller, ara com a assessora, per això al desembre va començar a oferir el taller virtual dels dimarts a la vesprada, al costat de les seues companyes Sàhara i Cristina.

Et deixem el treball premiat d’aquest curs perquè pugues llegir-lo:

Treball guanyador