Setmana Mundial de la Lactància Materna

Del 4 a l’11 d’octubre, setmana 41 de l’any, que coincidiria amb la setmana que la nova mare iniciaria la seua lactància materna, se celebra a Europa, la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

El lema proposat per la WABA enguany és “Donar suport a la lactància materna contribueix a un planeta més saludable”, posant l’accent en l’impacte que l’alimentació artificial produeix en el medi ambient i el canvi climàtic, destacant que és imperatiu protegir, promoure i donar suport a la lactància materna per a la salut del planeta i la seua gent.

Seguint aquest lema, des d’Amamanta duguérem a terme dues accions, d’una banda reivindicar la imatge de la lactància, amb una “Tetada” que enguany vam haver de fer de manera virtual, el diumenge 4 d’octubre, amb la qual aconseguírem que en aqueix dia, més de 100 mares difongueren una imatge de la seua lactància en les seues xarxes socials amb l’etiqueta #Tetadavirtual. Us deixem aquest vídeo com a mostra:

La segona acció va ser publicar en xarxes al llarg de la setmana vídeos realitzats per referents en el suport de la lactància, amb els arguments que cadascun aportava sobre els motius pels quals tots i totes hem de protegir la lactància materna. Julio Basulto, Alberto Soler, Jose Mª Paricio, Carmen Mª Pons, referents de la IHAN com Salomé Laredo, Maite Hernández, Javier Soriano, Miguel Ángel Marín, Paula Lalaguna, neonatólogas de l’Hospital 12 d’octubre, i part fonamental d’Amamanta com Esther Coronado, Raquel Sarabia, Pilar Escriche, Marian Bosch, Reme García, Julia Pérez, Natascha Bellver i Mayte Castillo.

Julio Basulto (Dietista y nutricionista)
Alberto Soler i Kontxín Roger (Psicólegs)
Salomé Laredo (Presidenta de la IHAN)
Maite Hernández (ULM Hospital Peset i comité nacional de la IHAN)
Esther Coronado (Presidenta de Amamanta)
Marian Bosch (junta directiva d’Amamanta)