La Setmana Mundial de la Lactància Materna 2020 se centra en l’impacte de l’alimentació infantil en el medi ambient

De l’1 al 7 d’agost se celebra en més de 170 països la Setmana Mundial de la Lactància Materna, destinada a fomentar la lactància materna, o natural, i a millorar la salut dels bebés de tot el món.

Amb la Setmana Mundial es commemora la Declaració d’Innocenti, formulada per alts càrrecs de l’OMS i l’UNICEF a l’agost de 1990 amb la finalitat de protegir, promoure i recolzar la lactància materna.

El lema de la Setmana Mundial de la Lactància Materna 2020 és “Donar suport a la lactància materna contribueix a un planeta més saludable” i se centrarà en l’impacte de l’alimentació infantil en el medi ambient i el canvi climàtic, destacant que és imperatiu de protegir, promoure i donar suport a la lactància materna per a la salut del planeta i la seua gent.

Coincidint amb el lema d’enguany, des d’AMAMANTA reafirmem el nostre Compromís Mediambiental d’adoptar mesures per a contribuir a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos en l’Agenda 2030, impulsats per Nacions Unides.

WABA (Aliança Mundial pro Lactància Materna), entitat que treballa conjuntament amb OMS i UNICEF i coordina cada any la celebració de la Setmana Mundial de la Lactància Materna vol destacar així la importància del treball en xarxa del sector social de suport a mares lactants amb altres sectors, com els grups que treballen en temes mediambientals, per a generar una causa comuna i emfatitzar el vincle entre la lactància materna i el medi ambient.