LACTÀNCIA I MESA ELECTORAL, per l’advocada Lorena Moncholí

Eres mare lactant i t’ha tocat estar en la mesa electoral? Si el teu fill/a té menys de 9 mesos, pots al·legar aquesta causa justificada per a no estar el diumenge d’eleccions allí. Si és major de 9 mesos, la societat espanyola i la llei electoral és tan summament ignorant en temes de lactància materna, que no la pots al·legar com a excusa per a no acudir. Però no tot està perdut. Tens altres motius que pots al·legar:

-Tindre cura directa de menors de 8 anys pot acreditar-se si t’has reduït la jornada.

-Ser mare de menors de 14 anys si pots justificar que l’altre progenitor (ni ascendents o germans majors) no pot fer-se càrrec d’ells/es aqueix dia.

Tens 7 dies hàbils (no es compten dissabtes, diumenges o festius) per a intentar justificar la teua absència. Has de justificar-la documentalment, emplenar el model d’excusa i presentar-la en la teua Junta Electoral de Zona.

Més info en l’enllaç