Setmana Mundial de la Lactància Materna 2022

La Setmana Mundial de la Lactància Materna, és una campanya mundial coordinada per l’Aliança Mundial per a l’Acció de Lactància Materna (WABA en anglés) per a crear consciència i estimular l’acció sobre temes relacionats amb la lactància materna.

A nivell internacional se celebra la primera setmana d’agost (de l’1 al 7), commemorant l’aniversari de la Declaració d’Innocenti. No obstant això, Espanya i altres països Europeus traslladen la celebració al mes d’octubre, ja que agost és un període massa vacacional, triant per a la seua celebració la setmana 41 de l’any, considerant que aqueixa seria la setmana en què s’iniciaria la lactància d’un embaràs que començara l’1 de gener.

Enguany el seu lema és “Impulsem la lactància materna, recolzant i educant”, pretén enfortir la capacitat dels actors encarregats de protegir, promoure i donar suport a la lactància materna en
els diferents àmbits de la societat. Per a això, cal incidir en l’educació i transformar els sistemes actuals, per a garantir que els serveis de salut, comunitats i llocs de treball amics de la lactància materna, estiguen secundats per polítiques nacionals basades en l’evidència.

Els governs, sistemes de salut, llocs de treball i comunitats han d’estar informats, educats i empoderats per a enfortir les seues capacitats de proporcionar i sostindre entorns amigables amb la lactància materna per a les famílies en el món postpandèmia.

Marca per a aconseguir-ho 4 objectius:

Si vols tindre més informació, accedeix al pdf publicat per la WABA

Des d’Amamanta contribuïm activament en els objectius d’enguany oferint una nova edició del Curs d’Assessores en Lactància Materna, promovent la creació d’Espais Amics de la Lactància, i oferint suport a les dones i famílies en la instauració i manteniment de la lactància des dels Tallers de Lactància i el Voluntariat en hospitals.

A més organitzarem diferents activitats per a celebrar la Setmana Mundial de la Lactància de 2022, que a Espanya serà del 10 al 16 d’octubre, setmana que culminarem amb la gran Festa de la Lactància als Jardins de Vivers (València), el diumenge 16 al matí, com fem des de fa molts anys. Una festa entorn de la lactància que pretén reunir moltes famílies, institucions implicades en la protecció de la lactància, assessores i grups de suport.