Què és un taller?

El taller de lactància és un espai on les dones es reuneixen cada setmana per a gaudir l’experiència d’alletar. És un espai per a compartir dubtes, experiències, informació, aprendre tècniques i recursos, rebre i donar suport, escoltar, sentir.

En el taller, les dones busquen i aconsegueixen juntes mantindre la lactància materna de manera satisfactòria tot el temps que desitgen. Els tallers són oberts i gratuïts, és per això que es realitzen en llocs públics, sobretot en centres de salut.

En el taller participen les mares amb els seus bebés, els pares, les àvies, les embarassades, i són acompanyats per una assessora de lactància materna que pot ser un professional sanitari (comare, infermera pediàtrica, pediatra) o una mare amb formació com a assessora en lactància materna. És recomanable que les embarassades assistisquen a un taller de lactància al mateix temps que acudeixen als cursos d’educació maternal.

Els tallers no són xarrades, ni reunions d’amigues, són espais per a l’escolta, l’enteniment i el respecte. No tenen data d’inici i fi, són dinàmics ja que el que es parla en els tallers depén dels seus propis assistents. Tampoc tenen una durada exacta.

En Amamanta considerem que els tallers de lactància són una eina fonamental per a la lactància materna, són el nostre origen i un dels nostres objectius fundacionals. Per això promovem la seua creació i manteniment, i oferim el nostre suport a la creació de nous tallers, organitzant Tallers de tallers de lactància cada dos mesos.

Si tens algun dubte o vols rebre suport per al teu taller escriu a: barbara@amamanta.es

Amamanta compta amb tallers de lactància vinculats en diferents municipis de les comarques centrals valencianes i en centres de salut de la capital, els quals compleixen una mateixa filosofia i manera de funcionar. Pots consultar els llocs, horaris i telèfons de suport en el nostre tríptic o en l’apartat de Tallers Amamanta.

A més, pots consultar el llistat que confeccionem on apareix la informació dels tallers de lactància que existeixen a la Comunitat Valenciana.