Com valoren les mares el Taller Virtual

El mes de febrer passat vam passar una enquesta d’opinió a les mares que es venen connectant en els últims mesos als tallers virtuals i que formen part del grup de whatsapp de mares del virtual. Es va obtindre un total de 85 respostes.

  • Quasi la mitat de les mares van conéixer este recurs per altres persones del seu entorn, unes altres per recomanació de professional o per mitjans promocionals (cartell, xarxes socials, web…)
  • Dos terços ho van fer per primera vegada quan va nàixer el seu bebé, i un terç des de l’embaràs.
  • El motiu principal per a connectar-se va ser per a resoldre una dificultat, seguit de buscar informació i de necessitat d’acompanyament d’altres mares.
  • Van seguir el format virtual perquè no coneixien un recurs presencial, o no existia, o perquè ho consideraven un bon complement al suport presencial amb el qual comptaven. Algunes ho van fer per dificultats amb l’horari del seu taller, o per problemes físics (de la mare o del bebé) per a eixir de casa.

Et deixem algunes de les seues respostes i comentaris després de participar en els tallers virtuals.

Què ha suposat per a tu poder participar en el taller virtual i en la comunitat de WhatsApp?

Poder seguir amb la meua lactància ja que vaig estar prop de deixar el pit en sentir-me sola i trobar-me amb els mateixos comentaris que com a mare d’un primer fill haguera desistit perdent-me este vincle i esta etapa tan bonica amb el meu fill, em van ajudar amb el meu problema per a establir-la i al fet que mitjans havia d’acudir, sentir-me acompanyada i identificada amb altres mares, poder ajudar a altres mares com m’han ajudat a mi sempre a qualsevol hora qualsevol dia amb qualsevol dubte. Per a mi són calor i no podré agrair tot el que m’han aportat.
M’ha descobert un món on les mares no maternem soles i ens ajudem les unes a les altres. La tribu que no tinc fora.
Per a mi ha sigut la meua llum! Sent que la meua maternitat l’he sabuda manejar millor gràcies al poder d’escoltar altres mamis comptant les seues experiències. No et sents sola, estàs acompanyada, fas tribu i el més important és que el treball de les assessores val OR.
TOT. Gràcies a elles he aprés, m’he comprés i no m’he sentit sola en cap moment.
Molt d’acompanyament i tranquil·litat, un lloc on compartir lliurement on et sents escoltada i on escoltes amb interés i manyaga a la resta.
Sentir-me acompanyada en tot moment i disposar d’una xarxa de suport a tan sols un clic. Gràcies a Amamanta he conegut a grans mamàs que ja formen part de la meua vida.
Ha sigut el millor del meu postpart i ara criança del meu fill, sempre escoltada, sempre un consell, sempre ànim.
Poder relativitzar moltes dificultats de la maternitat. Al mateix temps, seguretat per a afrontar-les. També possibilitat de compartir la meua experiència.
Tindre companyia i la seguretat que anava a estar informada amb rigorositat científica i recent i també la tranquil·litat que totes les participants del grup són mamàs en situació similar.
Un respir quan alguna cosa del bebé t’aclapara, una ajuda real, ràpida i empàtica.
El millor de la meua vida… Sentir-me tribu en un postpart un poc particular, trobar-me a mi mateixa i a la meua confiança perduda, no estar/sentir-me tan sola, créixer de la por de trobar el meu lloc… Tot molt millor des d’eixa connexió amb les mares…
Per a mi és com un racó segur d’escolta i ajuda pràcticament 24h perquè siga l’hora que siga saps que hi ha una altra mamà en qualsevol part que està en la mateixa situació que tu.
Sent que no estic boja, que és com a vegades em fa sentir l’entorn. Veure que a altres persones els passa el mateix que a mi m’ajuda psicològicament. Em sent segura sabent que existix una comunitat a la qual puc recórrer i a la qual, si està al meu abast, ajudar.
Molta informació i experiències d’altres mares que m’han ajudat a saber que ho estic fent bé.
Tot, el taller virtual ha sigut la meua primera ajuda en la lactància des del primer moment, el seguiment i ajuda de les assessores va fer tota la diferència en què jo puga continuar alletant, això al costat de les mares del grup que compartixen les seues experiències i consells ha format un xarxa de suport incomparable. Tinc la sort de conéixer a alleta abans de donar llum i participar en este taller virtual m’ha armat amb informació imprescindible que m’ha obert pas al fet que puga alletar amb èxit malgrat les dificultats, que sense el taller i el suport dels seus assessors haguera fracassat el meu desig d’alletar al meu fill. Després de donar a llum el taller virtual m’ha donat una ferramenta i un refugi al qual acudir en tots els temes relacionats amb la lactància des del confort de casa amb el meu bebé (que si haguera sigut només presencial no haguera pogut assistir).
No puc resumir-ho ni explicar-ho, però va suposar i suposa molt, 15 mesos de lactància ja per elecció pròpia, per coneixement i per saber entendre-ho gràcies a Amamanta. Saber és poder decidir, desconéixer és acatar les idees d’uns altres.
Per a mi el taller virtual ha suposat salvar al 100% la meua lactància, a més de sentir-me acompanyada durant la criança.
Un gran suport, poder compartir vivències, saber que no estàs sola i que el que t’ocorre també ho passen altres mares, és alguna cosa dins del normal.
Ha sigut una gran ajuda, sobretot emocional, ja que m’he sentit molt acompanyada i secundada. M’està servint molt conéixer les realitats d’altres mares i m’adone que no estic sola.
Una comunitat anomenada Família!! Sentir-me acompanyada, compresa i recolzada. Sentir-me segura sabent que quan ho necessitara podria comptar amb el seu suport, els seus consells i la seua saviesa.
Poder detectar per endavant moltes de les complicacions que van anar sorgint i tindre la informació de com actuar o a algú a qui poder preguntar 24/7. Comprensió en el moment que es travessa i el dure que pot arribar a ser.
Sentir-me acompanyada i secundada, veure que altres mares estan passant per situacions similars. També conéixer altres problemes o situacions de xiquets de diferent edat ajuda a saber què pot passar i estar preparada i tranquil·la.
Tranquil·litat, confiança, suport, informació. Saber que, passe el que passe, una dona em donarà un consell, una solució o una paraula d’alé. És tanta la força que tenen els tallers i la comunitat que sempre em faltaran paraules per a descriure l’alleujament que sent en tindre-les.